home > > Hulp bij deze site
zoek uitgebreid
 
 

 

Het hoofddoel van deze website is het tonen van

 • buitenobjecten in Drenthe
 • kunstenaars wonende in Drenthe
 • galerieën in Drenthe

Tevens kan worden gesurft naar

 • de agenda van deze site 
 • nieuws over deze site, 
 • culturele agenda van het Centrum Beeldende Kunst, 
 • evenementen van het Recreatieschap
 • Regiotips qua accommodatie en logies via fietsprovincie.nl

Op de groene navigatiebalk kan worden gesurft naar een overzicht van alle buitenobjecten, kunstenaars en  galerieën .  Wij noemen deze hierna: objecten. Via een klik wordt er gesprongen naar een volgende pagina met daarop foto's van 6 willekeurige objecten. Via een klik op de foto kan meer informatie worden opgevraagd. 

Onder de groene navigatiebalk staan aan de rechterkant

 • contact - informatieformulier voor het communiceren met de makers van deze website
 • sitemap - overzicht van de paginas van deze website
 • informatie - deze pagina
 • kaart - kaart van Drenthe voor navigatie en tonen locatie van alle objecten
 • gastenboek - laat een bericht achter voor andere bezoekers

Overzicht buitenobjecten, kunstenaars, galerieën

Via het groene kaartje van Drenthe kan worden gekeken hoeveel objecten zich in elke gemeente bevinden. Dit vindt automatisch plaats via een beweging van de muis over het kaartje. Via een klik op de gemeente wordt de voorkeursgemeente aangegeven. Deze gemeente geld dan in het vervolg als selectie voor waar de objecten zich bevinden. Wil men een andere gemeente tonen, dan kan via een klik op het groene kaartje een andere gemeente worden aangegeven. De voorkeursgemeente wordt aangegeven in een rode kleur.

Via regiotips kan van de voorkeursgemeente een aantal accommodaties worden opgevraagd, de links verwijzen naar de info bij fietsprovincie.nl 

Objecteninformatie

Bij de informatie die getoond wordt na het klikken op een foto van het overzicht, wordt een grote foto getoond met de daarbij bekende informatie van het object, de historie, beschrijving, het adres, de locatie etc. Via lees meer kan meer informatie worden gelezen.

Op een klein vierkant kaartje onder het groene Drenthekaartje  is te zien waar het object zich bevind in Drenthe. Hieronder kan via de link bekijk kaart kan worden gesprongen naar een overzichtskaart van Drenthe.

Kaart

De getoonde kaart is te bereiken via de links  bekijk kaart  van de objecten of via de link kaart onder de groene navigatiebalk. Het object wordt aangeven met een gele "speldenprik" Hier kunnen objecten worden getoond in relatie met dit object wanneer er links vinkjes worden gezet in de betreffende vakjes kunstwerk, kunstenaar of galerie. Via de groene knop bijwerken  wordt dan een nieuwe kaart getoond met daarop de locaties van de objecten.

Tevens kan via een vinkje voor grid het Rijksdriehoeks net worden getoond.Dit verschijnt na het klikken op de groene knop bijwerken.

Via de pijlen aan de zijden van de kaart kan de kaart worden verschoven om naastgelegen stukken Drenthe te zien.

Via de zoombalk onder de kaart kan een bepaald detailniveau worden ingesteld de vierkantjes geven aan welk detailniveau is ingesteld:

 • Klein= Minder detail, provincieniveau - klik op Zoom uit - of op of tussen de vierkantjes
 • Groot= meer detail, straatniveau - klik op Zoom in - of op of tussen de vierkantjes

De gemeente wordt aangeven op het groene Drenthekaartje wanneer dat voor het detailniveau wenselijk is, tevens is onder de zoombalk te zien aan de afkorting in welke gemeente het object zich bevind. Via de afkortingen kan een gemeente worden geselecteerd.

 

 
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
woensdag 14 juni 2006 16:06:58
Hulp bij deze site © Copyright 2006 by http://drenthekunstbreed.nl

Valid XHTML 1.0! Valid CSS 2.0!