home > info > Gemeente Emmen
zoek uitgebreid
 
 
Gemeente Emmen

Adres
Raadhuisplein 1
7811 AP  Emmen
Postbus 30001
7800 RA Emmen

Telefoon: 0591-68 55 55
Fax: -
E-mail webformulier
Internet www.emmen.nl

Overzicht dorpen
 Emmen, Klazienaveen, Emmer-Compascuum, Erica, Nieuw-Amsterdam, Veenoord, Nieuw-Weerdinge, Zwartemeer, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Roswinkel, Schoonebeek, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Zandpol

VVV
http://www.vvvemmen.nl/

VVV Emmen
Bureau voor Toerisme en Recreatie
Hoofdstraat 22
7811 EP Emmen
telefoon:  0900-20 22 393
fax:  0591-644106
email: info@vvvemmen.nl

 
Gemeentevignet, wapen en vlag

Sinds 1988 heeft de gemeente Emmen een eigen huisstijl met een logo. Dit rode logo - zoals hier rechtsboven - treft u aan op gemeentelijke brieven en enveloppen, maar ook in advertenties, op folders en allerlei andere gemeentelijke stukken: de negen naar boven gerichte pijlen in combinatie met de woorden gemeente Emmen en de naam van de dienst of afdeling waar het om gaat. De basiskleur is rood maar afhankelijk van de omstandigheden kan het vignet ook worden uitgevoerd in wit of zwart.
Het bestaande gemeentewapen met de twee zwarte paarden verdwijnt overigens niet helemaal. Ook de gemeentevlag wordt gehandhaafd om bij officiële gelegenheden gehesen te kunnen worden.

WAPEN

Officiële beschrijving:
"Schuin gevierendeeld van zilver en sinopel; het bovenste kwartier beladen met een keerploeg, het onderste met een turfsteker, beide van sabel. Het schild gedekt met een gouden kroon van drie bladeren en twee paarlen en gehouden door twee paarden van sabel met opgeslagen staart. Het geheel geplaatst op een wit voetstuk. De lengte verhoudt zich tot de hoogte der vlag als 3 : 2."


vlag

Emmen

Eén stedelijke kern, dertien dorpen, ruim 108.000 inwoners. Bijzonder opgezette woonwijken naast natuurschoon en bossen. Het levendige stadscentrum op een steenworp afstand van hunebedden en Saksische boerderijen. Centraal gelegen op de verkeersas tussen Randstad, Ruhrgebied, Noord-Duitsland, Scandinavië en Oost-Europa. Naast de vele natuurgebieden is er nog volop grond beschikbaar voor woningbouw en bedrijfsvestigingen. In Emmen vindt u alles wat u nodig heeft. En meer...

     
     

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 19 december 2006 17:06:40
Gemeente Emmen © Copyright 2006 by http://drenthekunstbreed.nl

Valid XHTML 1.0! Valid CSS 2.0!