(advertenties)
Adverteren op Drenthe Kunstbreed

home > info > Verstilde schoonheid
zoek uitgebreid
 
 
Verstilde schoonheid

Van 20 maart tot en met 19 april 2009 presenteert galerie Wildevuur de tentoonstelling ‘Verstilde schoonheid’.
Een ode aan het model door de kunstenaar Gerard van de Weerd met de presentatie van zijn meest recente schilderijen en een fraai boek.
bekiijk de collectie op www.wildevuur.nl

Op zondag 22 maart 2009, om 15.00 uur nodigen wij belangstellenden uit om de feestelijke opening & boekpresentatie bij te wonen.

Verstilde schoonheid

Een minuut die u naar een schilderij kijkt, duurt langer dan zestig seconden. Kan dat?. Ja, dat kan omdat beeldend kunstenaar Gerard van de Weerd vriendelijk maar beslist een rem zet op het voorbijstrijken van de tijd. Voordat een minuut wegtikt, laat hij zien wat anders aan uw aandacht ontsnapt zou zijn. Schilderijen met model. Een houten vloer. Een vaas. Terwijl uw ogen knipperen vult hij het schilderij met nieuwe details: de stilte van een zondagochtend, het lome licht van een zomermiddag, het fluisterende bewegen van een kamerjas. Indrukken die wij wel waarnemen, soms in luttele seconden, maar niet opslaan. Gerard wel. Hij ziet ze, hoort ze en voelt ze. De enkele seconde die een indruk kan duren legt hij vast op een schilderij. Minuten van schoonheid brengt hij bij elkaar. Schoonheid, die gewoonlijk voorbij zou gaan, verstilt hij tot schoonheid die blijft.

Gerard van de Weerd (1952, Hoogeveen) volgde de Academie voor beeldende kunsten Minerva te Groningen en geldt als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de school van noordelijke figuratieve schilders.

 

 

provincie drenthe ict tender
Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
donderdag 5 maart 2009 8:47:57
Verstilde schoonheid © Copyright 2009 by http://drenthekunstbreed.nl