(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

beleef je plezier aan deze site, doneer dan een luttel bedrag voor het in stand houden.

Adverteren op Drenthe Kunstbreed

home > info > Open atlelier dagen in Coevorden
zoek uitgebreid
 
 
Open atlelier dagen in Coevorden

Zaterdag 13 maart en zondag 14 maart houden een groot aantal ateliers in de gemeente Coevorden ‘open atelier’.
Beide dagen bent u van 11.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom!
Op de site www.oad-drenthe.nl kunt u de deelnemers ook vinden
'Passie, voor wat je doet!'
De kunsthistoricus Ernst Gombrich schreef in zijn boek 'The story of art' : kunst bestaat eigenlijk niet. Er zijn alleen kunstenaars.
Om kunstenaars en kunstliefhebbers draait alles tijdens de Open Atelierdagen 2010. Wie de ontdekkingsreis maakt naar de ateliers en galeries, dwars door het wonderschone, welhaast magische, landschap van zuid-oost Drenthe, ontmoet op zijn reis kunstenaars van allerlei pluimage. Het is een staalkaart van de beeldende creativiteit binnen de gemeente Coevorden die men ontmoet. Beeldhouwers, schilders, smeden, porselein- en plateelschilders, glas-in-lood- en textielkunstenaars, keramisten, sieradenmakers, etc. Bijna iedere kunst- en kunstnijverheid discipline is vertegenwoordigd tijdens deze opendagen.
Waren het vorig jaar 24 ateliers die u in hun keuken lieten kijken, dit jaar doen er maar liefst 32 ateliers met in totaal zo'n 50 kunstenaars mee aan de opendagen!
Die bonte stoet van kunstenaars heeft in hun verscheidenheid één ding gemeen: passie voor wat ze doen. Het is een passie die je voelt als je ze ziet werken in de ateliers. Een aanstekelijke passie is het. Voor je er erg in hebt krijg je kriebels om zelf ook 'iets' te maken. De stichting Open Atelierdagen helpt daarbij een handje. 2010 is het 5e jaar waarin er Open Atelierdagen gehouden worden in de gemeente Coevorden. Ter gelegenheid van dit eerste lustrum verloot de stichting een workshop naar keuze bij een van de deelnemende ateliers. De voorwaarden waaraan voldaan moet worden liggen in de ateliers.
We denken dat het een leuke, spannende, educatieve tocht wordt waarin heel veel moois te zien is!
Bestuur stichting Open Atelierdagen Coevorden
 

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
donderdag 25 februari 2010 12:21:53
Open atlelier dagen in Coevorden © Copyright 2010 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)