home > info > Kunstroute Morene en Veen 3 & 4 juni 2006
zoek uitgebreid
 
 
Kunstroute Morene en Veen 3 & 4 juni 2006

De ateliers gaan weer open op 3 & 4 juni 2006.
 
Vanaf het jaar dat Borger-Odoorn de eerste Culturele Gemeente van Drenthe was, hebben beeldende kunstenaars de handen ineens geslagen. Ze hebben zich verenigd onder de naam Kunstroute Morene en Veen. De naam verwijst naar de landschapselementen die zo kenmerkend zijn voor deze gemeente: het zandgebied met de Hondsrug en het veengebied. Voor de vierde opeenvolgende jaar zetten beeldende kunstenaars in Borger-Odoorn de deuren van hun ateliers open. In het weekeinde van 3 en 4 juni 2006 laten ze zien wat zij het afgelopen jaar aan nieuw werk hebben gemaakt.
 
kunstroute morene en veenDe kunstroute is een drie-eenheid in genieten: landschap (op de fiets), buitenobjecten en kunst. Ze kan op elk gewenst adres beginnen. Daar is een beschrijving voor de rest van de route verkrijgbaar. U herkent elk adres aan een groot wit banier met de tekst 'Kunstroute Morene en Veen".

Openingstijden.
De ateliers van de deelnemende kunstenaars zijn geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur. Behalve 3 en 4 juni bent u ook op andere dagen na telefonische afspraak welkom in de ateliers van de kunstenaars.

Overzichtsexpositie in Exloo en Klijndijk.
U kunt er ook voor kiezen om eerst een overzicht te bekijken van alle kunstenaars. In de maanden april, mei en juni zijn overzichtstentoonstellingen ingericht in het Gemeentehuis (Hoofdstraat 50) in Exloo en in de Etalagegalerie (Melkweg 27) te Klijndijk. Hier zou u keuze kunnen maken uit de ateliers die u wilt bezoeken.

Gastexposanten.                                                                                                                                                                                                                           In een aantal ateliers kunt u ook werk aantreffen van een gastexposant, die door de eigenaar van het atelier is uitgenodigd. Hierdoor is een bezoek aan een atelier dat u eerder hebt bezocht ook dit jaar zeker de moeite waard.

Buitenobjecten.                                                                                                                                                                                                                             In de Gemeente Borger-Odoorn zijn ruim 25 kunstwerken in de open lucht te bezichtigen. In het gemeentehuis en bij de deelnemers zijn lijsten aanwezig die u de plaats wijzen.

 
Genius Loci/Miriam Bolder - Klijndijk
Miny van Enckevort - Valthe
Arend Endendijk - Bronneger
Mark de Jonge - Exloo
Hilli Kuilman - Odoornerveen
Galerie 'De Omgeving' - Borger
José Prins - Borger
Galerie 'De Prinsenhoek' - Drouwen
Ton Rota - Drouwen
Edith Stoel - Klijndijk
Frank Vinken - Exloo                                                                                                                                                                                                                    Anje Wubs - Bronneger                                                                                                                                                                                                            Anna Helderman - Valthermond

 

zie http://www.try-out.nu/pages/Kunstroute/kunstroute-index.htm

 

 

 

provincie drenthe ict tender
xml:: drenthekunstbreed.nl ::
woensdag 7 februari 2007 11:45:44
Kunstroute Morene en Veen 3 & 4 juni 2006 © Copyright 2007 by http://drenthekunstbreed.nl