(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

beleef je plezier aan deze site, doneer dan een luttel bedrag voor het in stand houden.

Adverteren op Drenthe Kunstbreed

home > info > Grensloos Kunst Verkennen 2010
zoek uitgebreid
 
 
Grensloos Kunst Verkennen 2010

Van 9 t/m 26 september vindt de jaarlijkse kunstroute Grensloos Kunst Verkennen weer plaats in De Wijk en IJhorst.

Op ruim 20 locaties wordt bij particulieren in de tuin of andere ruimte kunst ten toongesteld. De combinatie van vier segmenten kunstenaars, namenlijk gevestigde namen, jonge kunstenaars - gestimuleerd met een opdracht, lokale en regionale kunstenaars en kunst van bijzondere doelgroepen, art brut.

Een combinatie van 'moeilijke' en 'makkelijke kunst maakt dat het een breed publiek bereikt om zich voor de verschillende segmenten in de route open te stellen.
 
www.grenslooskunstverkennen.nl

Aan weerzijden van het grensriviertje de REEST wordt in het Drentse dorp DE WIJK en het Overijsselse dorp IJHORST kunst tentoongesteld die een nadere verkenning waard is.
De Stichting Kunstroute De Wijk - IJhorst biedt jaarlijks een combinatie van kunstsoorten in de context van de bijzondere omgeving van het REESTDAL en twee op elkaar aangewezen dorpen. De combinatie van kunst en omgeving moet met een gevarieerd aanbod voor een breed publiek toegankelijk zijn. In 2008 werd de kunstroute voor het eerst georganiseerd.
 
Wat houdt GRENSLOOS KUNST VERKENNEN in?
Gedurende drie weken in september (van donderdag tot en met zondag) worden verschillende vormen van beeldende kunst tentoongesteld in binnen- en buitenlocaties, voornamenlijk bij particulieren. Tussen de locaties wordt een fiets- en wandelroute door en tussen de beide dorpen gemaakt van ca. 8 kilometer. Er zijn enkele bijzondere locaties, zoals de kerk in IJHorst (1823) met de fraaie klokkenstoel, een fraaie binnentuin en een noamdhuusie. De kunstroute gaat niet uit van een thema, maar probeert locatie specifieke kunst te laten zien. Op buitenlocaties worden de objecten neergezet in een harmonieuze relatie tot de omgeving; kunst aan weerszijden van de Reest.
 
Welke kunst wordt tentoongesteld?
De tentoongestelde kunst is grensloos. Abstract, figuratief, toegankelijk en complex. De kunstobjecten zijn gemaakt door lokaal en regionaal werkende kunstenaars, landelijk bekende en 'gevestigde' kunstenaars en kunstenaars uit het buitenland. Een jonge kunstenaar krijgt jaarlijks opdracht om in een deels opengebroken woonkamer van een voormalig arbeiderswoning een eenmalig kunstobject te maken. Op een andere locatie zal verassend werk van mensen met verstandelijke beperking worden tentoongesteld: outsider kunst. De basisscholen van De Wijk en IJhorst zijn betrokken bij het maken van kleurrijke locatiemarkeringen.
 
De route
De route is ca. 8 kilometer en slingert tussen en door beide dorpen en door het beekdal van de Reest. De route kan zowel fietsend als lopend worden afgelegd. Zowel in De Wijk als IJhorst zijn startpunten. De mogelijkheid bestaat de route in meerdere dagen af te leggen. In De Wijk en IJhorst zijn uitspanningen waar onder het genot van een versnapering een rustpauze kan worden ingelast.
 
..... en dan nog iets over de grens: het riviertje de REEST......
De REEST is sinds 1200 de grens tussen de provincie Drenthe en Overijssel. Het slingert tussen De Wijk en IJhorst nog net als toen door het fraaie en afwisselenden beekdallandschap in de richting van Lankhorst. Rondom nestelen tientallen ooievaars en ook het ijsvogeltje heeft hier zijn domein. Het Reesdal is een prachtig gebied voor ontspannen wandelen. Een gebied om terug te komen.

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 18 mei 2010 10:53:19
Grensloos Kunst Verkennen 2010 © Copyright 2010 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)