home > info > Drentse Open-Dicht poëziefestival
zoek uitgebreid
 
 
Drentse Open-Dicht poëziefestival

Drentse Open-Dicht poëziefestival
zondag 17 augustus 2008
Boswachterij Sleenerzand - Schoonoord
* 25 dichters/performers/muzikanten * gedichtenwedstrijd
* mini podia * uitstekende catering * boekenmarkt
* gratis toegang * spetterende afsluiting *

Op zondag 17 augustus 2008 wordt het tweede Drentse Open-Dicht gehouden op een open plek temidden van de bossen van het Sleenerzand.

Op het centrale podium, te vinden bij de opgeworpen heuvel met de sculptuur "Blick in den Stein" (Joachim Karbe), zullen een keur aan dichters en muikanten zich presenteren. Het thema van het festival is Poezie en muziek.

Voorafgaand aan dit tweede Drentse poeziefestival worden op 21en 28 juli en op 4 en 11 augustus vier Maan-poezie avonden georganiseerd.

Het Tweede Drentse Open-Dicht van dit jaar is rond.

Op 17 augustus om 12.30 start een gevarieerd programma met Poëzie, Muziek, Zang & Dans.

Ook dit jaar overtrof de opgave verre het aantal mogelijke optredens. Om 24 dichters een gehoor aan te bieden wordt er dit jaar met meerdere podia gewerkt .

Midden op het veld ligt het “Oogpodium”. Daarnaast zijn er vier “Knipogen”, podia die bemand worden tijdens de pauzes op het “Oogpodium”.
Op het “Oogpodium” is het programma verdeeld in 4 blokken van 4 keer 10 minuten met tussen ieder blok een pauze van 15 minuten. In deze pauze presenteren 4 dichters zich gelijktijdig op de “Knipogen”. Deze podia zijn verspreid over het terrein te vinden.

Naast het programma op de diverse podia is er een knusse markt met aan de poëzie gerelateerde producten en organisaties.

Kinderen

Volwassenen met kinderen zijn van harte welkom op het festival. Tussen 13.30 en 15.30 zijn er activiteiten voor kinderen van de basisschool. In "lettersoep" gaan de kinderen aan de slag met rijmen en dichten gecombineerd met creatieve activiteiten. Dus doe niet je netste kleren aan.

Prijsuitreiking en jury

Inmiddels heeft Gijs ter Haar, winnaar van de editie 2007, zich beschikbaar gesteld om voorzitter van de Festivaljury te zijn, hij ontbreekt echter zeker niet als optredend artiest.
Dichter der dichters Simon Vinkenoog zal de middag besluiten met een voordracht. Hij reikt ook de prijzen uit voor de titel Festivaldichter 2008 en voor de winaar van de Landelijke gedichtenwedstrijd 2008
.

 

 

provincie drenthe ict tender
RSS FEEDS:: drenthekunstbreed.nl ::
vrijdag 15 augustus 2008 18:30:23
Drentse Open-Dicht poëziefestival © Copyright 2008 by http://drenthekunstbreed.nl