(advertenties)
Adverteren op Drenthe Kunstbreed

RobinK HardSoft.nl voor al uw Internetzaken

home > info > DE NOORZEEKUST in Galerie Wildevuur
zoek uitgebreid
 
 
DE NOORZEEKUST in Galerie Wildevuur

Van 29 mei tot en met 28 juni 2009 presenteert galerie Wildevuur een serie indrukwekkende strandgezichten van de schilder Herman van Hoogdalem, waarbij  en bijzonder boekwerk wordt gepresenteerd: ‘De Noordzee kust’.

Voor het éérst wordt de allergrootste passie van Herman van Hoogdalem zo glorieus in de schijnwerpers gezet : ‘Het schilderen van het grenzeloze gebied tussen land en water. ‘

De strandgezichten van Herman van Hoogdalem(1956) mogen zich in een groeiende belangstelling verheugen. Al vanaf 2001 legt de bekende Groninger schilder ze vast, op wisselende tijdstippen van de dag, in alle denkbare technieken (eitempera, acryl, aquarel, olieverf) en op zeer uiteenlopende formaten: het kleinste paneeltje meet 12 bij 12 centimeter, het voorlopig grootste doek 1 bij 3 meter.  Optimistische schilderijen zijn het, op het grensgebied van realisme en impressionisme, met titels (‘Naar zee’, ‘Breed strand’, ‘Kasteelbouwer’, ‘Weersverandering’) als zakelijke mededelingen. Want waarom zou de schilder het mooier maken dan het al is? Alleen het echte natuurgeweld is niet aan hem besteed. Zelfs als de lucht dreigend wordt, piept er toch nog een zonnestraal door de wolken. Slechts op één werkje sombert het, terwijl op een even zeldzaam ander doek net een sneeuwbui is gepasseerd: april op Ameland. De temperatuur op zijn doeken en panelen is voelbaar. Bij Van Hoogdalem kun je zien hoe warm het is.

 

 

provincie drenthe ict tender
Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
woensdag 13 mei 2009 18:08:34
DE NOORZEEKUST in Galerie Wildevuur © Copyright 2009 by http://drenthekunstbreed.nl