(advertenties)
Drenthekunstbreed op twitter

beleef je plezier aan deze site, doneer dan een luttel bedrag voor het in stand houden.

Adverteren op Drenthe Kunstbreed

home > info > Boeiende kunstvoorstelling in boerderij t Ende
zoek uitgebreid
 
 
Boeiende kunstvoorstelling in boerderij t Ende

Op woensdag 7 april om 19.30 uur houdt Stichting Het Drentse Landschap in haar informatieboerderij ’t Ende in het Reestdal een lezing over ‘Kerken, kroegen en bordelen’.
 
De lezing wordt verzorgd door de kunstenaar Han van Hagen. Adres: Stapelerweg 20, De Stapel (nabij de Wijk). Entree: € 5,00 (inclusief koffie/thee). Opgave via aanmelden (a) drentslandschap.nl of tijdens kantooruren (0592) 31 35 52. 
Tijdens de lezing wordt ‘contact’  gemaakt een kleine 50 schilders uit de 17e eeuw. De aanwezigen worden deelgenoot van hun doen en laten, hun belevenissen in het dagelijks leven. Zodoende ontmoeten de bezoekers rijke stinkerds, volkse types als malle Babbe,  kloosterlingen en ook met rommelpotten en strojonkers.
 
Er worden schilderijen getoond waarbuit blijkt dat de walletjes in Amsterdam vroeger ook al flink opgeld deden. Het coma zuipen was algemeen ingeburgerd. Van kansspelen komen niets dan ongelukken. Waar hebben we dat meer gehoord? Gelukkig waren daar nog de kerken om het dagelijks leven te ontvluchten. Was de gouden eeuw werkelijk zo decadent? Han van Hagen probeert op deze en nog vele andere vragen een antwoord te vinden tijdens zijn lezing.
 
Han van Hagen is etser en woont al ruim 16 jaar in het Reestdal, vlakbij Takkenhoogte een van de natuurterreinen van Het Drentse Landschap. Hij is nauw betrokken bij de realisatie van het Beeldenpark De Havixhorst. Daarnaast geeft hij regelmatig kunstvoorstellingen.
Kijk voor meer informatie op www.drentslandschap.nl

 

 

Doneer vijf euro
RSS FEEDS RSS Feeds van :: drenthekunstbreed.nl ::
dinsdag 16 maart 2010 15:30:20
Boeiende kunstvoorstelling in boerderij t Ende © Copyright 2010 by http://drenthekunstbreed.nl(tenzij anders vermeld)